STORYTELLING KURSUS - SLIP NARRATIVET LØS

Kursus om brug af narrativer og storytelling

Narrativet og storytelling er kommunikationens power-tools, som kan hjælpe jer med at trænge bedre og dybere igennem til jeres modtagere end alverdens fakta og grafer.

Mennesket har til alle tider og i alle kulturer elsket historier. Ikke blot fordi historier giver os spænding, men fordi vores hjerne fundamentalt er skabt til at opfatte og forstå verden igennem historier, langt mere end gennem faktabaseret kommunikation.

Når vi kommunikere faktabaseret, kommunikerer vi udelukkende til den bevidste del af hjernen, hvilket er vanvittig uhensigtsmæssigt, fordi dét som virkelig fanger vores opmærksomhed og påvirker vores beslutninger, er kommunikation som opfanges af den følende del af hjernen. Og her kommer narrativet og storytelling kommer ind i billedet. Narrativet er selve den skabelon hjernen bruger, når den opfanger og bearbejder information og indtryk, og derfor er det også den skabelon vi skal bruge, hvis vi ønsker at kommunikere hjernevenligt.

Nyere studier af hjerneforskning har vist, at når vi kommunikere i narrativer, kan vi forbinde vores hjerner, det vil sige synkronisere hjerneaktivitet, mellem den der taler og den der lytter. Vi spejler altså hinanden igennem fortællinger, og kan på den måde optimere vores videns- og erfaringsudveksling på en måde som fakta, grafer og PowerPoint aldrig vil kunne.

Ved at anvende narrativet som den røde tråd for jeres kommunikation, kan I hurtigere kommunikere hvad der er vigtigt og hvorfor det er vigtigt, jeres kommunikation kan gå dybere, opleves mere meningsfuld og engagerende, og lagres langt bedre i hukommelsen.

På dette kursus arbejder vi med narrativet og storytelling, og hvordan I kan anvende det i hverdagens kommunikation og præsentationer. Vi arbejder med at gøre jeres kommunikation mere meningsfuld og engagerende, og hvordan i kan arbejde strategisk med at nå kunder, medarbejdere og omverden med narrativ-baseret kommunikation.

Du kan for eksempel få sparring til:

  • Hvad er narrativer og storytelling – og hvorfor er det vigtigt?
  • Forstå din modtagers narrativ
  • Hvordan bygger man et narrativ?
  • Brug af dybe narrativer
  • Brug af storytelling
  • Strategisk brug af narrativer og storytelling
  • Den gode verbale formidling af narrativer med ord og krop

Vil I gerne høre mere eller bestille et kursus?

Kontakt Birgitte via info@bdj.dk eller på telefon 26354547.

KONTAKT

Kunderne siger

“Birgitte er yderst skarp til at gøre teori spændende og ikke mindst relevant for vores virksomhed… Ét af de stærkeste redskaber var at lære at arbejde med vores narrativ med det formål at sætte sig ind i kundens sted og i samarbejde opnå målsætningen. Derudover er Birgitte en meget inspirerende og underholdende som taler. Hele virksomheden takker for et super godt kursus!

–  Nicolai Damgaard. Head of Clients. Searchmind.

Læs flere referencer

PRAKTISK

Kurset skræddersyes med glæde til jeres virksomheds ønsker, behov og ambitioner.

Varighed: En halv, en helt eller flere dage, eventuelt i kombination med personlig træning.

Pris: Kontakt Birgitte og hør nærmere

Sprog: Dansk eller engelsk

Blog - artikel:

Den vigtige øjenkontakt

– ingen gennemslagskraft uden kontakt

Den menneskelige hjerne er skabt til at forbindelse. At synkronisere opmærksomhed og nærvær med en anden hjerne, når vi kommunikerer. Uden forbindelse er vi bare to mennesker der taler på hinanden og ikke med hinanden. Øjenkontakt er den vigtigste måde vi kan forbinde os med hinanden. Jeg har skrevet en artikel om dette, med tips til hvordan du bliver god til øjenkontakt, når du kommunikerer.

Foredrag:

Når kroppen snakker med

– om kropssprog, kommunikation & gennemslagskraft

Kroppen taler altid med. Når vi taler. Når vi lytter. Selv når vi blot træder ind i et rum. Kroppens sprog er ordløst, men har alligvel en stor effekt på hvordan vi og vores kommunikation opfattes – og dermed hvor stor vores gennemslagskraft bliver. “Når kroppen snakker med” bliver I efter et par timer meget klogere på hvordan jeres kropssprog kan hjælpe jer med at brænde endnu mere igennem.

Referencer

“Birgitte, får lige lyst til at sige, at dit kursus har gjort en verden til forskel for mig. Jeg har – gennem dit kursus – fået nogle værktøjer, som jeg bruger næsten dagligt! Jeg oplever, at føler jeg mig mere sikker i mine ”præsentationer” – uanset om det er for et lærerteam, hele personalegruppen, forældregruppen eller for et samlet byråd… Rigtig mange har bemærket den forskel, det har gjort – og flere, både medarbejdere, leder-kolleger og min chef har kommenteret forandringen. FEDT! STOR tak til dig!”

- Anne Højgaard Kristensen, Afdelingsleder. Skansegårdens Skole, Autismeafdelingen.