SPECIALIST - FANG DIT PUBLIKUM!

Foredrag om god formidling af faglig viden

At formidle faglig viden godt er altid en udfordring. Som specialist skal du mestre den knivskarpe balance mellem at være tro overfor din viden og kommunikere komplekst stof simpelt.

I en kompleks og støjende verden har dine modtagere ofte hverken tid, overskud eller lyst til at prøve at forstå din viden, som du forstår den. De fleste vil gerne have, at du forklarer, med så få ord som muligt, lige præcis hvad de har brug for at vide for at kunne anvende din viden eller træffe en beslutning.
Men alle modtagere er ikke ens. Ledere vil helst nøjes med skarpe konklusioner og få detaljer. Kunder vil gerne have den serveret det komplekse forståeligt. Hvorimod andre specialister tænder på flere detaljer, høre forbeholdene og mulighed for en diskussion fagmænd imellem.

I dette foredrag lærer du, hvordan du som specialist kan tilpasse din kommunikation til den enkelte målgruppe. Nogle gange er det budskabet der skal skærpes. Nogle gang skal du benhårdt kunne skære detaljer fra. Andre gange skal du kunne omsætte din viden til en metaforer eller et billede, som din modtager kan genkende. Andre gange er svaret simplexity, kunsten at kommunikere komplekst stof simpelt.

Det handler også om din gennemslagskraft, dit kropssprog og din evne til at engagere dine modtagere.Hvordan du bruger PowerPoint uden at klynger dig til dem, og stiller dig frit i lokalet som en kompetent formidler.

Alt sammen med tanke på, hvordan du bedst kan formidler din viden og brænder igennem over for dine modtagere.

Foredraget stiller skarpt på:

 • At forstå dine modtagere
 • At skabe relevans for din modtagere
 • At tilpasse din kommunikation til din modtagere
 • Gennemslagskraft – stå stærkt og troværdigt i lokalet
 • Klare budskaber
 • Struktur i din kommunikation
 • Brug af PowerPoint
 • Simplexity – at kommunikere komplekst stof simpelt
 • Brug af billeder, metaforer, strorytelling, eksempler
 • Brug af fagsprog og termer

Vil I høre mere eller bestille et foredrag?

Kontakt Birgitte via info@bdj.dk eller på telefon 26354547.

KONTAKT

  Kunderne siger

  “Det var et virkelig godt foredrag. Jeg har sjældent oplevet, at nogen har kunnet gøre et teoretisk foredrag så forståeligt, troværdigt og nemt at omsætte til logik. Jeg håber, mange virksomheder får øjnene op for dig, for du berører emner på en måde som få vist gør.”

  – Bo, projektleder. Novo Nordisk

  Læs flere referencer

  PRAKTISK

  Foredraget skræddersyes med glæde til jeres virksomheds ønsker, behov og ambitioner.

  Varighed: 1 – 2 1/2 time (efter aftale)

  Deltagerantal: 10-500 personer

  Pris: Kontakt Birgitte og hør nærmere

  Sprog: Dansk eller engelsk

  Download printvenlig PDF
  Blog - artikel.

  God brug af
  PowerPoint

  – undgå "death by PowerPoint" i dine præsentationer

  Du kender sikkert til at sidde til præsentation og blive bombarderet med al for mange slides, med al for mange ord og elementer på? Eller at taleren står med ryggen til og læser op ad slidsene – mens du ønsker dig langt væk? Dette kaldes “Death by PowerPoint” og jeg har skrevet et artikel om dette problem – med fif til hvordan du undgår at dræbe dine kollegaer med PP.

  Åbent kursus:

  Bliv den man
  lytter til

  - brænd igennem med ord, krop og person

  Hvis din drøm er at kunne at tage ordet og virkelig brænde igennem over for dine modtagere, er dette kursus noget for dig.
  Et to-dags intensivt og lærerigt kursus med lavt deltagerantal, max 6 deltagere. Med god tid til praktisk træning, samt individuel feedback og coaching. Hvor du og din udvikling er i centrum.
  Læs om datoer og priser her.

  Referencer

  “Foredraget er yderst gennemarbejdet, og man er ikke et øjeblik i tvivl om at Birgittes viden på dette område er umådelig stor, såvel fagligt som personligt. Ydermere leveres foredraget med intuitiv humor og ægte sans for den enkelte tilhørers bevæggrunde for at deltage.”

  - Karin-Luise Grentofte, Projektleder. Vangsgaard A/S